Ovoce smažené v pivním těstíčku
Suroviny
- 200 g Ananas
 - 200 g Banány
 - 200 g Kiwi
 - 250 g Mouka polohrubá
 - 200 g Hrušky
 - 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 120 ml Olej rostlinný
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 111 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 567.3 mg
 - Vláknina 13852 mg
 - Vitamín A 13852 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 62.5 mg
 - Vitamín E 3.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do misky vložíme očištěné ovoce, které jsme nakrájeli na plátky, a zakapeme ho citronovou šťávou.
 - 
                                2
Z piva, mouky, soli, žloutků a vanilkového cukru umícháme těstíčko, do kterého lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Plátky ovoce obalíme v hladké mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji.
 - 
                                3
Usmažené ovoce posypeme moučkovým cukrem.