Ovocný koláč broskvový
Suroviny
- 250 g Kompot broskvový
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 200 g Mouka pšeničná hladká
 - 200 g Mouka pšeničná hrubá
 - 100 g Mléko kefírové jihočeské
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
 - Sacharidy 95 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 101.8 mg
 - Draslík 283.5 mg
 - Vláknina 1978.7 mg
 - Vitamín A 1978.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.2 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
 - 
                                2
Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.