Štrůdl s jablky a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 127.4 mg
 - Draslík 272.7 mg
 - Vláknina 10246.7 mg
 - Vitamín A 10246.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, špetku soli, přilijeme ocet, olej, vodu a vypracujeme hladké těsto. Rozpůlíme a vyválíme dva pláty.
 - 
                                2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo, promícháme s nadrcenými ořechy, rozinkami, strouhankou, rovnoměrně poklademe na pláty těsta, zavineme, konce zpevníme, položíme na tukem vymaštěný plech, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě asi 35 minut.
 - 
                                3
Štrůdly necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.