Jablečný dip s octem balsamico

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 100 ml Olej olivový
  • 500 ml Balsamico ocet
  • 700 ml Šťáva jablečná 100%
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Rajčata
  • 3 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 kg Cukr želírovací
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 135.6 mg
  • Vláknina 1099.8 mg
  • Vitamín A 1099.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tyčovým mixérem rozmixujeme lžíci jablečného želé s balsamicovým octem, 1/2 lžičky ostré hořčice, otrhanými lístky ze svazku bazalky, 1 zralým rajčetem a 2 špetkami soli. Do rozmixované směsi postupně přiléváme 100 ml olivového oleje, přisolíme, připepříme.

  • 2

    Jablečné želé - snítky čerstvého tymiánu opláchneme, do sucha vytřepeme a svážeme kuchyňskou nití. Jablečnou šťávu, ocet balsamico, želírovací cukr a svázaný tymián vaříme ve větším hrnci, za neustálého míchání, na silném ohni 4 minuty. Hrnec odstavíme z ohně a vyjmeme svázaný tymián.

Komentáře k receptu