Tousty s matjesy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 56 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 399.4 mg
 - Vláknina 12125 mg
 - Vitamín A 12125 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Filety ze sleďů (matjesy) zlehka opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, odstraníme pomocí pinzety případné kostičky, nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Očištěnou cibuli pokrájíme na tenké kroužky. Omyté jablko rozčtvrtíme, odstraníme jadřinec a jablko rozkrájíme na velmi tenké plátky. Ředkvičky s koprem omyjeme a nakrájíme na plátky. Z kopru setřepeme vodu a otrhané lístky odložíme na ozdobu.
 - 
                                3
Tmavé krajíčky sendvičového chleba natřeme se sýrem Lučina, na něj poklademe kousky jablek, navrch položíme kousky matjesů, cibuli, ozdobíme ředkvičkami, koprem a podáváme.