Dušený losos s jarní cibulkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 199 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 104 mg
 - Draslík 693.3 mg
 - Vláknina 843 mg
 - Vitamín A 843 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme sójovou omáčku, bílé víno, zázvor a sůl, směsí potřeme omyté porce ryby. Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Do hrnce dáme dnem vzhůru misku a přilijeme tolik vody, aby dno misky bylo alespoň 2 cm nad její hladinou.
 - 
                                3
Porce ryby položíme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a na ni i kolem ní dáme plátky citronu. Talíř dáme na dno misky v hrnci, hrnec přikryjeme utěrkou a vodu přivedeme k varu. Rybu vaříme v páře na středním ohni 5 až 10 minut doměkka.
 - 
                                4
Dušeného lososa podáváme posypaného kolečky jarní cibulky.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.