Telecí maso s hroznovým vínem a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 177 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 118.2 mg
 - Draslík 908.1 mg
 - Vláknina 1421 mg
 - Vitamín A 1421 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Víno omyjeme, bobule rozřízneme a zbavíme jadérek. Šalotku oloupeme a pokrájíme najemno. Maso pokrájíme na plátky, osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Mandlové lupínky opražíme nasucho.
 - 
                                3
Máslo rozpálíme a osmahneme na něm šalotky, necháme zesklovatět, poté přidáme cukr, víno a ocet. Krátce povaříme, přisypeme mandle a hroznové víno. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým oříškem.
 - 
                                4
Olej rozpálíme na pánvi, maso na něm osmahneme z obou stran. Opékáme asi 3 minuty z každé strany.
 - 
                                5
Ihned servírujeme s hroznovou omáčkou.