Víno z čerstvých jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 536 mg
 - Vláknina 19000 mg
 - Vitamín A 19000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jablka důkladně omyjeme, odstraníme stopky a jadřince, rozdrtíme a vylisujeme. Procedíme a odměříme množstí šťávy.
 - 
                                2
Cukr rozmícháme ve vlažné vodě, přidáme jablkovou šťávu a přelijeme do demižonu. Vložíme kvasnou trubičku a odstavíme na teplém místě. Jakmile začne víno kvasit, přemístíme do chladnější místnosti. Necháme kvasit cca 6 týdnů, poté necháme ještě několik dnů stát.
 - 
                                3
Gumovou hadičkou stočíme víno do demižonu, jakmile se úplně vyčistí, rozlijeme do čistých lahví. Uzavřeme a uchováme na temném a studeném místě.