Bublanina z kefíru
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 20 g Máslo čerstvé
 - 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 500 g Višně
 - 150 g Mouka polohrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 200 ml Mléko kefírové
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Rum
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 725 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 270.8 mg
 - Draslík 438.5 mg
 - Vláknina 6179.7 mg
 - Vitamín A 6179.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo rozpustíme, višně vypeckujeme, opláchneme a necháme okapat. Všechny sypké suroviny promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh. Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou.
 - 
                                2
V míse ušleháme máslo s cukrem, přidáme rozšlehané žloutky, rum a kefír. Postupně vmícháme sypké suroviny a na závěr lehce „zabalíme“ sníh.
 - 
                                3
Těsto vlijeme na plech a rovnoměrně poklademe ovocem. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 20 – 25 minut, až bublanina zezlátne.