Schwarzwaldský cheesecake
Suroviny
- 200 g Čokoláda hořká
 - 15 g Kakao - prášek
 - 270 g Kompot višňový
 - 55 g Máslo čerstvé
 - 55 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Smetana 33% (šlehačka)
 - 300 g Sýr krémový
 - 55 g Cukr krupice
 - 250 g Sýr Ricotta
 - 400 g Salko
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Créme fraiche
 - 2 polévková lžíce Griotka
 - 1 polévková lžíce čokoládové zdobení
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 138 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 170.1 mg
 - Draslík 230.9 mg
 - Vláknina 3815.8 mg
 - Vitamín A 3815.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předehřejeme troubu na 180 °C.
 - 
                                2
Cukr a máslo na základ utřeme v míse do pěny. Přidáme jedno vejce a znovu třeme. Na povrch pak prosejeme mouku s kypřicím práškem a kakao, přilijeme crème fraîche a zapracujeme opatrně do těsta. Hotové těsto naneseme do otevírací čtvercové formy o rozměrech 20 x 20 cm, kterou jsme předtím vytřeli tukem a vyložili pečicím papírem, uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 10 - 15 minut tak, aby se upečené těsto po stlačení prstem rychle vrátilo do původního tvaru. Základ nevyndaváme z formy, necháme ho v ní vychladnout a pak ho pokapeme dvěma lžícemi višňové pálenky a dvěma lžícemi nálevu z višňového kompotu. Posypeme třemi čtvrtinami višní.
 - 
                                3
Snížíme teplotu trouby na 160 °C.
 - 
                                4
Do velké mísy dáme ricottu a smetanový sýr, dohladka prošleháme. Přidáme kondenzované mléko, 4 vejce a rozehřátou a vychladlou čokoládu. Znovu prošleháme. Připravenou náplň upravíme na vrstvu višní a dáme péci do předehřáté trouby na 60 - 75 minut. Pečeme, dokud náplň neztuhne kromě malého místa uprostřed. Ve formě necháme vychladnout a uložíme do chladničky.
 - 
                                5
Před podáváním povrch cheesecake potřeme polovinou tuhé šlehačky, ozdobíme zbývajícími višněmi, hvězdičkami z druhé poloviny šlehačky ( použijeme cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky ) a čokoládovým sypáním. Pokud ihned nepodáváme, uchováváme dezert v chladničce. Nakrájením na čtverce získáme 12 porcí výborného dezertu.