Tvarohové knedlíky s čerstvými jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 414 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 110.5 mg
 - Draslík 24.1 mg
 - Vláknina 2552 mg
 - Vitamín A 2552 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 207.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo smícháme v míse s krupicí, hladkou moukou, vejcem a tvarohem. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici asi 2 hodiny.
 - 
                                2
Potom z těsta vyválíme váleček a odkrajujeme z něj tenčí plátky těsta, kterými obalujeme omyté, čerstvé jahody. Knedlíky vaříme v mírně osolené vodě, do které jsme přidali vanilkový cukr, proužek citronové kůry a trochu rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme 4-5 minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu.
 - 
                                3
Zdroj: http://www.lidovky.cz/zkuste-tvarohove-knedliky-s-jahodami-radi-roman-paulus-pi4-/dobra-chut.aspx?c=A130618_154535_dobra-chut_ape