Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 750 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Tvaroh tvrdý
  • 50 g Cukr moučkový
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Švestky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1444 kcal
  • Sacharidy 190 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 89 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 143.8 mg
  • Draslík 412.2 mg
  • Vláknina 16000 mg
  • Vitamín A 16000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.

  • 2

    V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.

  • 3

    Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu