Božské kostky
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 25 g Solamyl
 - 500 g Kompot meruňkový
 - 100 g Poleva čokoládová
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Čokoláda hořká
 - 400 ml Sýr Ricotta
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
 - 3 ks Cukr vanilka
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 l Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 377 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 187 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 116.5 mg
 - Draslík 190.5 mg
 - Vláknina 2639.7 mg
 - Vitamín A 2639.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru.
 - 
                                2
Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.
 - 
                                3
Do pekáče vyloženého pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.
 - 
                                4
Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a po částech do ní vmícháme pudink.
 - 
                                5
Korpus poklademe okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout.
 - 
                                6
Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou smetanou a čokoládovými hoblinkami.