Sledi smažení v pikantní směsi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 61 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 210 mg
 - Draslík 76.5 mg
 - Vláknina 2838 mg
 - Vitamín A 2838 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželku opláchneme studenou vodou a nasekáme ji najemno. Citron omyjeme a nakrájíme na klínky. Ryby očistíme, omyjeme a osušíme.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku, pepř, sůl a koriandr, a poté ve směsi obalíme sledě.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme olej a obalené ryby v něm smažíme z obou stran dozlatova. Osmažené necháme na papírovém ubrousku okapat. Do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou petrželku a krátce osmažíme.
 - 
                                4
Od oleje okapané ryby rozdělíme na servírovací talíře, posypeme petrželkou, přidáme klínky citronu a podáváme.