Sirup z bezinkových květů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
 - Sacharidy 206 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 205 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 47.5 mg
 - Vláknina 2820 mg
 - Vitamín A 2820 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velké květy bezu černého (40 ks) budeme trhat na místech, kde se málo práší (nejezdí tam auta apod.).
 - 
                                2
Květy zkontrolujeme, aby na nich nebyl hmyz a vložíme je do vysoké sklenice, přidáme 3 omyté citrony pokrájené na plátky, zalijeme 5 litry studené vody a necháme odstát na chladném místě 24 hodin.
 - 
                                3
Po 24 hodinách přes plátno scedíme vodu do hrnce, přisypeme 2 kg
 - 
                                4
cukru, 10 g kyseliny citronové a přidáme 1 lusk vanilky.
 - 
                                5
Vodu za stálého míchání přivedeme k varu a odstavíme.
 - 
                                6
Sirup z bezových květů nalijeme horký přes trychtýř do čistých suchých lahví, uzavřeme víčky a necháme vychladnout.
 - 
                                7
Uskladníme na chladném místě.