Vepřová žebírka s javorovým sirupem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Vepřová žebra
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 hrnek Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Hořčice dijonská
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1203 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 993.9 mg
  • Vláknina 265.3 mg
  • Vitamín A 265.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme javorový sirup s rajčatovým protlakem a hořčicí. Vmícháme koření, prolisovaný česnek a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Omytá žebírka urovnáme do pekáče nebo na plech s vyšším okrajem a zalijeme připravenou marinádou. Pečeme v troubě na horním roštu při teplotě 200 stupňů Celsia. (Žebírka můžeme i grilovat na venkovním grilu.)

  • 3

    Po 30 minutách plech vyjmeme z trouby a odstraníme vypečený tuk. Snížíme teplotu na 180 stupňů Celsia a žebra pečeme ještě 45 minut.

  • 4

    Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.

Komentáře k receptu