Fusilli se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
 - Sacharidy 100 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 1087 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 100 g
 - Cholesterol 25.5 mg
 - Draslík 171.6 mg
 - Vláknina 12202.5 mg
 - Vitamín A 12202.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova.
 - 
                                3
V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky.