Pečení pstruzi s brusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 kg Pstruh
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 198 mg
  • Draslík 1099.9 mg
  • Vláknina 177.1 mg
  • Vitamín A 177.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a osušené pstruhy vně i uvnitř osolíme, česnek prolisujeme a v misce smícháme s brusinkovým kompotem a pepřem.

  • 2

    Pstruhy naskládáme do olejem vymazané zapékací mísy, potřeme brusinkovou zálivkou a zakapeme polovinou rozpuštěného másla. Ryby vložíme do předehřáté trouby a asi 5 minut pečeme. Poté mísu vyjmeme z trouby a přelijeme směsí sójové omáčky a citronové šťávy. Ryby vrátíme zpět do trouby a pečeme dalších zhruba 15 minut. Během pečení zakapáváme druhou polovinou rozpuštěného másla.

  • 3

    Pstruhy servírujeme v míse, ve které jsme je pekli.

Komentáře k receptu