Kuře dušené na citronu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Tymián čerstvý
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 0.94 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 142.3 mg
  • Draslík 435.7 mg
  • Vláknina 4139.8 mg
  • Vitamín A 4139.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a zakapeme šťávou vymačkanou ze dvou citronů. Hodinu kuřecí porce marinujeme.

  • 2

    V kastrolu zahřejeme 4 lžíce oleje a vložíme na něj porce kuřete. Opečeme. Pak vlijeme drůbeží vývar a zbytek citronové marinády. Přidáme tymián a dusíme doměkka 40 minut. Pak vyjmeme kuře z kastrolu a odstraníme tymián. V omáčce rozmícháme 4 lžíce zakysané smetany a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Pak hotové porce přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu