Vafle s čokoládovou pěnou
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 70 g Cukr moučkový
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 15 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 10 g Tuk
 - 80 g Nutella
 - 120 g Šlehačka ve spreji
 - 200 g Pomeranče
 - 100 ml Mléko polotučné
 - 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 30 ml Likér čokoládový
 - 2 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 71 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 62 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 40 g
 - Cholesterol 157.3 mg
 - Draslík 508.5 mg
 - Vláknina 4165 mg
 - Vitamín A 4165 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy vložíme změklé máslo, přisypeme cukr a šlehačem vyšleháme. Přidáme vejce, mléko, smetanu, mouku a prášek do pečiva. Vypracujeme hladké těsto na vafle.
 - 
                                2
Nutellu trochu nahřejeme, přimícháme do ní likér, necháme vychladnout a přimícháme do krému šlehačku.
 - 
                                3
Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle. Rozdělíme je na talířky a ozdobíme čokoládovou pěnou. Obložíme plátky oloupaných pomerančů a podáváme.