Růžičková kapusta s pomerančovou příchutí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 235.4 mg
 - Vláknina 11925.2 mg
 - Vitamín A 11925.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné kapustičky na dolním konci nařízneme a vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Povaříme asi 8 minut, scedíme a necháme okapat. Potom kapustičky rozkrojíme na poloviny.
 - 
                                2
Ve velké pánvi zpěníme máslo, přidáme oloupanou, jemně nasekanou šalotku a za stálého míchání ji orestujeme dozlatova. Vsypeme kapustičky a restujeme, dokud nezměknou. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu. Restujeme ještě 2 minuty, aby se tekutina svařila na polovinu. Odstavíme z plotny, osolíme, opepříme a pokapeme limetkovou šťávou.
 - 
                                3
Ihned podáváme jako přílohu k pečenému krůtímu a vepřovému masu nebo k šunce.