Makrela s angreštovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Olej stolní
  • 250 g Angrešt
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 679 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 241.1 mg
  • Draslík 125 mg
  • Vláknina 5477.5 mg
  • Vitamín A 5477.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané makrely obalíme v mouce smíchané se solí a pepřem.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej, přidáme ryby, potřeme olejem a zprudka pečeme po obou stranách asi 6 minut. Makrely vyjmeme a dáme na mísu.

  • 3

    Omytý angrešt podusíme v malém množství vody (nebo v kompotové šťávě). Podle chuti přisladíme, prolisujeme. Pyré vrátíme zpět do pánve, vmícháme špetku muškátu a mírně prohřejeme.

  • 4

    Makrely podáváme na ohřáté míse, omáčku zvlášť.

Komentáře k receptu