Jahodová bublanina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1126 kcal
 - Sacharidy 181 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 146 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 176 g
 - Cholesterol 291.3 mg
 - Draslík 732.1 mg
 - Vláknina 16232 mg
 - Vitamín A 16232 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Změklé máslo, cukr a žloutky utřeme, přidáme vlažné mléko a polovinu mouky.
 - 
                                2
Bílky a sůl ušleháme do tuhého sněhu, přidáme zbytek mouky a kypřící prášek, vše spojíme do hladkého těsta.
 - 
                                3
Formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nalijeme polovinu těsta, poklademe polovinou jahod, zalijeme zbytkem těsta a ozdobíme druhou polovinou jahod.
 - 
                                4
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout a pocukrujeme.