Jahodové semifreddo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 460 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 68.8 mg
 - Draslík 238.8 mg
 - Vláknina 6548.5 mg
 - Vitamín A 6548.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté jahody rozmixujeme.
 - 
                                2
Smetanu ušleháme s cukrem do polotuha a smícháme s jahodovým pyré. Vmícháme rozdrcené pusinky, likér a směs vložíme do formy (např. srnčí hřbet) vyložené folií. Povrch uhladíme, formu folií i přetáhneme a uložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin.
 - 
                                3
Na omáčku rozmixujeme očištěné a omyté jahody, prolisujeme je sítem, vmícháme cukr a ochutíme citronovou šťávou.
 - 
                                4
Těsně před podáváním semifreddo vyklopíme z formy a nožem namočeným v horké vodě nakrájíme na plátky. Upravíme je na talířky, přelijeme omáčkou a ozdobíme omytým rybízem.