Lívance s ostružinami a pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 971 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 107 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 182.7 mg
 - Draslík 428.1 mg
 - Vláknina 11993 mg
 - Vitamín A 11993 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 200 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslová pěna: Máslo pokojové teploty nakrájíme do misky a metlou šleháme až do jeho změknutí. K máslu přilijeme mléko spolu se sirupem a pokračujeme ve šlehání tak dlouho, aby nám vznikla hladká a světle nadýchaná pěna.
 - 
                                2
Lívance: Do misky prosejeme mouku, kypřící prášek, spolu promícháme, přidáme cukr, sůl, mléko, vejce, dobře dřevěnou vařečkou promícháme, vmícháme 100 g očištěných a umytých ostružin a zamícháme. Lívancovou pánev trochu potřeme olejem, do každého kolečka v pánvi lžíci přeložíme připravené těsto a na středním plamínku lívance pečeme dozlatova po obou stranách. Upečené lívance až do jejích podávání udržujeme v teple.
 - 
                                3
Hotové lívance aranžujeme podle sebe na mělký talíř, položíme na ně ostružiny, máslovou pěnu se sirupem a teplé lívance podáváme.