Lívance z kyselého mléka s horkým ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
 - 100 g Maliny
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 40 g Cukr krupice
 - 40 g Cukr krupice
 - 20 g Cukr vanilka
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 l Mléko kysané acidofilo 1%
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 732 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 120 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 131.7 mg
 - Draslík 479.8 mg
 - Vláknina 14618 mg
 - Vitamín A 14618 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.5 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Teplé ovoce:
 - 
                                2
Maliny a jahody očistíme, omyjeme, vysypeme do hrnce, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr. Na mírném ohni hřejeme do rozpuštění cukru a také do důkladného zahřátí ovoce. Nakonec podle vlastní chutě teplé ovoce dochutíme vymačkanou šťávou z citronu.
 - 
                                4
Těsto:
 - 
                                5
Do misky prosejeme mouku, kypřicí prášek, přisypeme cukr, rozklepneme vejce a vařečkou suroviny zamícháme. Poté vylijeme mléko, zahřáté, ale ne horké máslo a vše ještě promícháme.
 - 
                                7
Pánev potřeme olejem, rozpálíme a lžící překládáme připravené těsto do tvaru lívance a z obou stran pečeme do růžové barvy. Lívance skládáme do nádoby, kterou máme přiklopenou a lívance až do podávání udržujeme v teple.
 - 
                                8
Upečené lívance pokládáme na mělké talíře, přidáme horké ovoce a ihned podáváme.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                            