Lívance s kozím sýrem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 200 g Med včelí
  • 150 g Mouka pšeničná celozrnná
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr kozí
  • 20 g Droždí
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 dl Mléko kefírové
  • 0.29 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 110 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 112.8 mg
  • Draslík 318.2 mg
  • Vláknina 9679.5 mg
  • Vitamín A 9679.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo dáme do skleněné nádoby a v mikrovlnné troubě zahřejeme. Necháme ho vychladnout, ale jen tak, aby zase neztuhlo.

  • 2

    Do misky prosejeme hladkou a celozrnnou mouku, posypeme kypřícím práškem, rozdrobíme droždí a vše spolu promícháme. Přidáme cukr, vejce, vlijeme připravené máslo, mléko a dobře vařečkou promícháme. Nakonec přidáme sýr, který nakrájíme na malé kousky, promícháme a vznikne nám hustší těsto. Misku s těstem necháme 10 minut odpočinout.

  • 3

    Pánev potřeme trochou oleje, zahřejeme a lžící pokládáme připravené těsto na pánev, kde lívance pečeme z jedné strany a potom z druhé strany dozlatova. V pečení pokračujeme do spotřebování těsta. Lívance do podávání udržujeme teplé.

  • 4

    Hotové lívance rozdělíme na mělké talíře, polijeme je teplým medem a podáváme.

Komentáře k receptu