Kvašené víno z brusinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 102 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 13.9 mg
 - Vláknina 2854.8 mg
 - Vitamín A 2854.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit.
 - 
                                2
Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě.