Zavařené jahody ve vlastní šťávě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 166.3 mg
 - Vláknina 4333.3 mg
 - Vitamín A 4333.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody očistíme, propláchneme, necháme okapat, poté je rozdělíme do sklenic, přitom prosypáváme cukrem.
 - 
                                2
Sklenice zavíčkujeme, narovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Vyjmeme, necháme vychladnout, uložíme na temném a suchém místě.