Marmeláda z čerstvých ostružin a jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
 - Sacharidy 82 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 82 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 135.9 mg
 - Vláknina 7200 mg
 - Vitamín A 7200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ostružiny přebereme, očistíme a na ovocném mlýnku rozemeleme. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme jadřince. Vložíme do kastrolu, podusíme doměkka a prolisujeme. Promísíme s ostružinovou kaší, přisypeme cukr, důkladně promícháme a necháme ho rozpustit.
 - 
                                2
Poté po částech povaříme a ihned rozdělíme do skleniček. Po vychladnutí uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.