Sirup z černého rybízu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 73 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 484 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 271.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralý rybíz otrháme ze stopek, přebereme, propláchneme pod tekoucí vodou a prolisujeme. Odložíme a necháme stát, až se usadí kal. Poté přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou do kastrolu.
 - 
                                2
Přidáme cukr, rozmícháme, přivedeme rychle k varu, pěnu utvořenou na povrchu sebereme a ihned odstavíme. Rozlijeme do ohřátých lahví a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 30 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.