Borůvková rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cukr vanilka
  • 250 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 0.5 kg Borůvky
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 214.3 mg
  • Vláknina 9015.5 mg
  • Vitamín A 9015.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.

  • 2

    Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.

  • 3

    Borůvky pečlivě přebereme a důkladně v cedníku propláchneme studenou vodou. Přidáme je do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.

  • 4

    Rýži s borůvkami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.

Komentáře k receptu