Marmeláda z borůvek a mrkve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 983 kcal
 - Sacharidy 253 g
 - Tuky 93 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 250 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 269.5 mg
 - Vláknina 25304 mg
 - Vitamín A 25304 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé, měkké borůvky probereme, očistíme a opláchneme pod tekoucí studenou vodou. Potom je dáme do širokého a nízkého hrnce, přisypeme cukr a vanilkový cukr, vložíme celou skořici a zalijeme studenou vodou. Směs v hrnci za stálého míchání povaříme asi 10 minut.
 - 
                                2
Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme ji na jemném struhadle a přimícháme ji do hrnce s borůvkovou směsí. Všechny suroviny za stálého míchání vaříme 20-30 minut.
 - 
                                3
Rozvařené borůvky a mrkev stáhneme ze sporáku, vybereme kousky skořice. Do důkladně umytých menších skleniček rozdělíme hotovou a ještě teplou marmeládu. Naplněné skleničky zavíčkujeme, necháme vychladnout. Uskladňujeme na studeném a tmavém místě.