Brusinkový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 2.9 mg
 - Draslík 104 mg
 - Vláknina 7433.3 mg
 - Vitamín A 7433.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 4.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme náplň – ohřejeme brusinky s moučkovým cukrem. Vaříme až se ze směsi stane džem. Poté odstavíme a vmícháme brusinkovou marmeládu. Necháme vychladit.
 - 
                                2
Nyní si připravíme těsto – smícháme mouku, prášek do pečiva, povolený tuk, třtinový cukr a pomerančovou kůru. Zalijeme mlékem a vypracujeme tuhé těsto. To vyválíme na obdélník o hranách 22 x 25 cm.
 - 
                                3
Těsto potřeme brusinkovou směsí – necháme 2 cm okraje. Zarolujeme (okraje potřeme vodou, aby se slepily).
 - 
                                4
Vaříme na páře zabalené v pečícím papíru nebo sáčku asi 75 minut. Před vybalením necháme odpočinout.