Zahradnická makrela

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Makrela obecná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Cukr krupice
  • 3 g Zázvor mletý
  • 400 g Angrešt
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 109 mg
  • Draslík 217.8 mg
  • Vláknina 9185 mg
  • Vitamín A 9185 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makrelu očistíme od ploutví a na obou stranách uděláme 3-4 šikmé zářezy. Makrely osolíme a opepříme.

  • 2

    Omáčka: angrešty zbavíme stopek a konců a dáme je do hrnce s vodou a cukrem. Zakryjeme těsnou poklicí a asi 5 minut zvolna podusíme, až změknou, hrncem občas zatřeseme.

  • 3

    12 vařených angreštů dáme stranou na ozdobení a zbylé prolisujeme silonovým sítem. Utřeme je s máslem a zázvorem, podle potřeby přisladíme. Omáčku vrátíme do hrnce a udržujeme teplou.

  • 4

    Makrelu 7-8 minut z obou stran grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až má na povrchu zlatohnědou barvu.

  • 5

    Makrelu podáváme horkou, ozdobenou angrešty, omáčník s omáčkou přiložíme zvlášť.

Komentáře k receptu