Zavařenina z angreštu s mátou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 67 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.7 mg
- Vláknina 3440.2 mg
- Vitamín A 3440.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebraný a opláchnutý angrešt dáme do vody, přivedeme k varu a na slabém plameni vaříme asi 15 minut, až všechny angrešty popraskají. 
- 
                                2Angrešt propasírujeme přes síto nebo na pasírovacím strojku a necháme vychladnout. 
- 
                                3Snítky máty opláchneme a vytřepeme dosucha, otrháme a nadrobno nasekáme lístky. Vychladlé angreštové pyré smícháme s želírovacím cukrem 3plus1, přivedeme k varu a za neustálého míchání vaříme klokotem asi 4 minuty. Ke konci vaření přihodíme nasekanou mátu. Ještě horké plníme do sklenic a dobře uzavřeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        