Paluza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 299 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 6 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 158.9 mg
 - Vláknina 6350 mg
 - Vitamín A 6350 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté borůvky zalijeme 4 dl studené vody, přidáme cukr a uvedeme do varu.
 - 
                                2
Zvlášť v troše vody rozmícháme solamyl. Když se voda s borůvkami začne vařit, vlijeme rozmíchaný škrob a vaříme ještě 5 minut.
 - 
                                3
Hotovou paluzu rozlijeme do mističek a necháme vychladit a ztuhnout. Před podáváním posypeme dezert mletými ořechy.