Zavařenina z vodního melounu s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 46 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 42.2 mg
 - Vláknina 393.9 mg
 - Vitamín A 393.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z vodního melounu oloupeme slupku, navážíme 800 g dužiny, kterou nakrájíme na kousky a vložíme do mixéru. Přilijeme limetovou a pomerančovou šťávu, rozmixujeme tak, aby pecičky zůstaly celé. Pyré propasírujeme přes síto nebo pomeleme v pasírovacím mlýnku.
 - 
                                2
Rozmixovanou a propasírovanou ovocnou směs přelijeme do většího hrnce, přisypeme opláchnuté a dobře okapané borůvky, vše smícháme s želírovacím cukrem v poměru tři ku jedné. Za neustálého míchání přivedeme k varu, vaříme přibližně 4 minuty na silném ohni, směs bude probublávat. Po 4 minutách odstavíme z ohně, přimícháme nastrouhanou hořkou čokoládu. Hotovou zavařeninu plníme do horkou vodou vypláchnutých sklenic, pořádně uzavřeme.