Diabetický borůvkový kompot
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 128.3 mg
 - Vláknina 8000 mg
 - Vitamín A 8000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky přebereme a odstraníme lístky a stopky. Sacharin rozmícháme ve vodě, svaříme, přisypeme borůvky a povaříme cca 5 minut. Scedíme vzniklou šťávu a vaříme ji dalších 5 minut. Necháme vychladnut a opět jí přelijeme borůvky.
 - 
                                2
Kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.