Borůvková polévka finská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 42 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 147.7 mg
 - Draslík 87.3 mg
 - Vláknina 3000 mg
 - Vitamín A 3000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, důkladně propláchneme v cedníku studenou vodou a necháme je okapat.
 - 
                                2
Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody.
 - 
                                3
Mléko nalijeme do hrnce, přidáme do něj cukr, přisypeme borůvky a necháme 15 minut vařit. Pak polévku zahustíme rozmíchaným Solamylem, krátce povaříme, přimícháme žloutky a nakonec sníh z bílků.
 - 
                                4
Polévku podáváme teplou.