Krupicové noky s borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 928 kcal
 - Sacharidy 131 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 434 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 418.2 mg
 - Draslík 187.8 mg
 - Vláknina 9600 mg
 - Vitamín A 9600 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 45.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Borůvky pečlivě přebereme, opláchneme studenou vodou a necháme je okapat. Pak je promíchané s cukrem vaříme v hrnci na mírném ohni 5 až 10 minut. Na konci vaření přidáme k borůvkám Solamyl, rozmíchaný ve lžíci studené vody, a borůvky ještě chvilku provaříme.
 - 
                                2
V míse utřeme do pěny máslo se žloutky, pak přidáme trochu soli a přimícháme krupici. Z těsta vykrajujeme lžící noky, které vaříme v osolené vroucí vodě. Během vaření noky občas promícháme.
 - 
                                3
Uvařené noky rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.