Bramborové lívance s borůvkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1353 kcal
 - Sacharidy 272 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 49 g
 - Uhlovodany 243 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 4590.2 mg
 - Vláknina 66600 mg
 - Vitamín A 66600 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 119.5 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnku do 3 lžic vlažného mléka rozdrobíme 10 g droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Brambory oškrábeme, pečlivě omyjeme a nastrouháme. Přidáme k nim zbylé mléko, mouku, kvásek a špetku soli, vypracujeme řidší těsto a necháme ho vykynout.
 - 
                                3
V lívanečníku nebo v pánvi s olejem pak z vykynutého těsta smažíme po obou stranách lívance.
 - 
                                4
Podáváme je teplé, pomazané borůvkovým kompotem.