Pečené trojhránky s borůvkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Cukr moučkový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Borůvky sušené
  • 2 polévková lžíce Mandle
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 382 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 254 mg
  • Vláknina 2609.2 mg
  • Vitamín A 2609.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, máslo a sůl. Přidáme borůvky a za stálého hnětení postupně přiléváme mléko, až vypracujeme vláčné těsto.

  • 3

    Těsto rozdělíme na třetiny, z každé vytvoříme bochánek, který na pomoučené pracovní ploše rozválíme na kulatý plát. Každý plát ostrým nožem rozdělíme na tři stejně velké trojúhelníky, které přendáme na plech s pečicím papírem.

  • 4

    Trojúhelníky těsta potřeme mlékem, posypeme plátky mandlí a pečeme dozlatova přibližně 20 minut v troubě předehřáté na 190 stupňů.

Komentáře k receptu