Vafle s borůvkového těsta
Suroviny
- 150 g Mouka pšeničná celozrnná
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 2.5 dl Maizena - kukuřičný škrob
 - 0.5 dl Mléko - podmáslí
 - 2.5 dl Kompot borůvkový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 24 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 67.3 mg
 - Draslík 100.7 mg
 - Vláknina 8856.8 mg
 - Vitamín A 8856.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce ušleháme vajíčko s podmáslím a máslem.
 - 
                                2
V míse smícháme kukuřičný škrob, mouku, prášek do pečiva, cukr a skořici, přilijeme podmáslí s ušlehaným vajíčkem, vytvoříme husté těsto, do kterého ještě vmícháme borůvky.
 - 
                                3
Vaflovač rozehřejeme, z těsta postupně pečeme zlatavě hnědé vafle.
 - 
                                4
Upečené na servírovacím talíři je posypeme borůvkami, přelijeme šťávou z borůvkového kompotu a podáváme.