Pečený ovocný čaj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
 - Sacharidy 128 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 128 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 354.5 mg
 - Vláknina 13506.2 mg
 - Vitamín A 13506.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybíz a borůvky přebereme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Okapané je dáme do plochého hrnce nebo menšího pekáče, zasypeme cukrem, přilijeme rum, přidáme skořici a na ohni necháme za stálého míchání zkaramelizovat, až se odpaří voda a zůstane jen hustá šťáva.
 - 
                                2
Horkou šťávu přelijeme do menších uzavíratelných skleniček, zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a necháne pomalu vychladnout.