Smažený meloun v máslovém těstíčku se smetanovo-borůvkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1046 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 74 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 70 g
 - Cholesterol 291.6 mg
 - Draslík 1407.8 mg
 - Vláknina 11249 mg
 - Vitamín A 11249 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 91.7 mg
 - Vitamín E 16.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 187.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvý zázvor očistíme, oloupeme a najemno nastrouháme. Vymačkáme v čisté utěrce a šťávu zachytíme. Meloun rozkrojíme na čtvrtiny a poté na 8-12 plátků. Odstraníme semínka a slupku.
 - 
                                2
Na těstíčko smícháme vejce s moukou, mlékem, lžičkou zázvorového džusu, rozpuštěným máslem a najemno nasekanou mátou. Plátky melounu v těstíčku namáčíme a ihned smažíme cca 1 minutu po každé straně v hlubší pánvi na rozpáleném oleji. Těstíčko musí zezlátnout.
 - 
                                3
Po vyjmutí osušíme na papírové utěrce. Sušená rajčata nasekáme nadrobno, promícháme s očištěnými borůvkami a šlehačkou.
 - 
                                4
Do středu talířů rozdělíme plátky melounu, částečně je přelijeme omáčkou a zbylou dozdobíme okolo. Posypeme několika mátovými lístky a ihned podáváme.