Gratinované jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 432.7 mg
 - Draslík 244 mg
 - Vláknina 5460.5 mg
 - Vitamín A 5460.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 188.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvaroh smícháme se žloutky, citronovou kůrou, cukrem a vanilkovým cukrem. Smetanu ušleháme a vmícháme do tvarohového krému.
 - 
                                2
Jahody omyjeme a rozpůlíme. Urovnáme je do zapékací kulaté formy o průměru 30 cm a pokryjeme je připraveným krémem. Zapékáme v předehřáté troubě (200 stupňů Celsia) asi 20 minut.
 - 
                                3
Zapečené jahody posypeme nasekanými pistáciemi a pocukrujeme.