Pistáciový krém s jahodovým pyré
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 55 mg
 - Draslík 551.1 mg
 - Vláknina 13238 mg
 - Vitamín A 13238 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 97.1 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu oloupaných pistácií nahrubo nasekáme. V hrnci rozpustíme cukr a pistácie zamícháme do karamelu. Karamel necháme ztuhnout na talíři, potřeném máslem.
 - 
                                2
Omyté mango nakrájíme na kousky, smícháme se zbylými pistáciemi, limetkovou šťávou a připravíme pyré. Krém rozdělíme do 4 sklenic a necháme v chladničce.
 - 
                                3
Smícháme omyté jahody, cukr a citronovou šťávu. Prolisujeme přes síto a vzniklé pyré rozdělíme do pohárů na pistáciový krém.
 - 
                                4
Každou porci ozdobíme kopečkem ušlehané smetany, připraveným pistáciovým krokantem a pomerančovou kůrou.