Spaghettini s pistáciovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brokolice
  • 80 g Pistácie
  • 150 g Créme fraiche
  • 400 g Těstoviny Spaghettini
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 878.9 mg
  • Vláknina 18272.8 mg
  • Vitamín A 18272.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

  • 2

    Brokolici očistíme, omyjeme, oddělíme jednotlivé růžičky. V hrnci necháme vařit osolenou vodu, do které růžičky vložíme a vaříme je na skus přibližně 5 minut. Poté brokolici scedíme, propláchneme studenou tekoucí vodou a necháme okapat. Oloupeme šalotku a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm osmahneme. 1/4 brokolice nahrubo nasekáme, přidáme na pánev k šalotce.

  • 3

    K šalotce a brokolici přimícháme zeleninový vývar a Crème fraîche. Polovinu loupaných pistácií nameleme na jemno a přidáme do omáčky. Omáčku necháme krátce přejít varem, poté ji stáhneme ze sporáku a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Nakonec přidáme zbytek brokolice a polovinu kaparů, promícháme, prohřejeme.

  • 4

    Uvařené těstoviny smícháme s omáčkou a upravíme na talíře. Podáváme s pistáciemi, nasekanými nahrubo a ozdobené kapary.

Komentáře k receptu