Jogurtové řezy s jahodami
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
 - 55 g Solamyl
 - 40 g Mouka polohrubá
 - 150 g Jogurt bílý
 - 500 g Jahody zahradní
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Citrony
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 139 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 354.4 mg
 - Draslík 395.4 mg
 - Vláknina 8101 mg
 - Vitamín A 8101 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 92.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru ušleháme do pevného sněhu, vmícháme 2 žloutky, 40 g Solamylu a mouku s práškem do pečiva.
 - 
                                2
Plech pomocí pruhu alobalu zmenšíme na polovinu a vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj připravené těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené těsto sloupneme z papíru, pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
 - 
                                3
V mléce rozšleháme zbylý Solamyl, 20 g cukru, sůl, 1 žloutek a citronovou kůru. Necháme přejít varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem vmícháme do horkého krému. Krém necháme vychladit.
 - 
                                4
Poloviny upečeného piškotu potřeme krémem, obložíme omytými jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, povrch uhladíme a moučník necháme vychladit.